Seesam Baltijas apdrošināšanas biznesam mainīsies īpašnieki

OP Finanšu grupa ir nolēmusi pārdot visas savas nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības Seesam Insurance AS akcijas Austrijas Vienna Insurance Group

OP Finanšu grupa ir nolēmusi pārdot visas savas nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības Seesam Insurance AS akcijas Austrijas Vienna Insurance Group

‘’Šobrīd notiek finanšu sektora transformācija un digitalizācija, kuras rezultātā būtiski mainīsies klientu uzvedība. Mēs spēsim labāk reaģēt uz mūsu klientu mainīgajām vajadzībām, koncentrējoties uz mūsu uzņēmējdarbību Somijā. VIG nodrošinās klientiem Baltijas valstīs pirmklasīgus produktus un pakalpojumus un turpinās attīstīt Seesam uzņēmējdarbību Baltijā, strikti ņemot vērā pastāvīgi mainīgās klientu vajadzības’’, skaidro Olli Lehtilä, OP Finanšu grupas viceprezidents nedzīvības apdrošināšanas jautājumos.

Seesam, kas tika dibināts 1991. gadā, kļuva par OP Finanšu grupas sastāvdaļu 2006. gadā. Baltijas valstīs Seesam ir 23 filiāles un tiek apkalpoti vairāk nekā 200 000 klientu, no kuriem  privātpersonas veido 86 procentus. Šis darījums nekādi neietekmēs Seesam klientu apdrošināšanas līgumus vai apdrošināšanas noteikumus. Šī darījuma pabeigšanai būs vēl nepieciešams varas iestāžu apstiprinājums. Seesam bruto parakstītās prēmijas 2016. gadā sastādīja aptuveni 60 miljoni euro, un uzņēmuma tirgus daļa veidoja aptuveni 5,7 procentus no Baltijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus. Baltijas valstīs Seesam tiek nodarbināti 335 darbinieki, no kuriem 150 ir Igaunijā, 90 Latvijā un 95 Lietuvā. Šis darījums neietekmēs Seesam darbinieku darba līgumus vai viņu darba tiesisko attiecību nosacījumus.

“Mēs patiešām priecājamies par Seesam kā ilgtermiņa, solīdas un ienesīgas kompānijas iegādi, kas ļauj mums nostiprināt mūsu pozīciju Igaunijas tirgū un mūsu līderpozīcijas kā pirmajam numuram Baltijas tirgos kopumā. Mēs gūsim labumu no lieliski organizētās pārdošanas komandas Baltijas tirgos un no Seesam pieredzes tiešo pārdošanas un tiešsaistes pakalpojumu sniegšanā klientiem”, saka Franz Fuchs, Vienna Insurance Group valdes loceklis, kurš ir atbildīgs par Baltijas tirgiem.

Vienna Insurance Group ir gandrīz 200 gadu pieredze apdrošināšanas biznesā. Aptuveni 50 uzņēmumi 25 valstīs veido Grupu ar ilgām tradīcijām, spēcīgiem zīmoliem un ciešām attiecībām ar klientiem. VIG strādā apmēram 25 000 darbinieku. Vīnes Fondu biržas vadošajā indeksā Vienna Insurance Group akcijas ir ieguvušas augstāko novērtējumu. Tās akcijas kotējas arī Prāgas Fondu biržā.

OP Finanšu grupa ir Somijas lielākā finanšu pakalpojumu grupa, kuras uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu labklājību, drošību un labklājību tās īpašniekiem-klientiem un tās darbības reģionā, izmantojot savu spēcīgo kapitāla bāzi un efektivitāti. OP Finanšu grupu veido aptuveni 170 dalībnieki- kooperatīvās bankas, tās centrālais kooperatīvs OP Cooperative un tā meitasuzņēmumi un filiāles. Grupā ir 12 000 darbinieku un 1,8 miljoni īpašnieku-klientu, kā arī 4,4 miljoni klientu.

Vienna Insurance Group Latvijā pārstāv Compensa Vienna Insurance Group, BTA Baltic Insurance Compeny un InterRisk Vienna Insurance Group un kas no 2018.gada tiks pievienota BTA.

Atpakaļ