Nodokļu izmaiņas uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā

No 2018.gada 01.janvāra tik plānotas vērienīgas izmaiņas Latvijas nodokļu politikā un šobrīd apstiprinātās izmaiņas skars arī uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas nozari.

No 2018.gada 01.janvāra tik plānotas vērienīgas izmaiņas Latvijas nodokļu politikā un šobrīd apstiprinātās izmaiņas skars arī dzīvības apdrošināšanas nozari.

Saskaņā ar Iedzīvotāja ienākumu nodokļa likuma izmaiņām turpmāk iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja attaisnotie izdevumi par pensiju fondos un dzīvības apdrošināšanā (ar uzkrājuma veidošanu) veiktajām iemaksām  kopā nedrīkstēs pārsniegt 10% no maksātāja apliekamā ienākuma lieluma, bet ne vairāk, kā 4000 euro gadā.

Līdz šim attaisnotie izdevumi bija piemērojami 10% par pensiju fondos veiktajām iemaksām un 10% par apdrošināšanas prēmiju maksājumiem dzīvības apdrošināšanas līgumos (ar līdzekļu uzkrāšanu) bez kopējās gada iemaksu summas ierobežojuma.

Sākot no 2018.gada veiktajām iemaksām tiks piemērota 20% iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme (2017.gadā – 23%).

Saņemt nodokļu atvieglojumus būs iespējams tikai tad, ja līgums par uzkrājošo apdrošināšanu ir noslēgts uz 10 gadiem (šobrīd – 5 gadi) un izmantot iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu 23% apmērā.

Līdz 2017.gada beigām ir iespējams izmantot līdzšinējo kārtību un saņemt nodokļu atvieglojumus par veiktajām iemaksām dzīvības apdrošināšanas līgumos ar līdzekļu uzkrāšanu.

 

Oops! We could not locate your form.

 

Rakstiet mums un uzziniet vairāk: riga@unibrokker.lv

Atpakaļ