INVL pārņem Mandatum Life apdrošināšanas biznesu Baltijas valstīs

Aktīvu pārvaldes grupa Invalda INVL, noslēgusi dzīvības apdrošināšanas sabiedrības Mandatum Life biznesa iegādi Baltijā

Aktīvu pārvaldes grupa Invalda INVL,  kļuvusi par Baltijas ieguldījumu pārvaldes un dzīvības apdrošināšanas grupu, pabeidzot Mandatum Life dzīvības apdrošināšanas komercdarbības Baltijas valstīs iegādi.

Piedāvājot dzīvības apdrošināšanas un ieguldījumu pārvaldes pakalpojumus, INVL grupa spēs nodrošināt esošajiem un jaunajiem klientiem vēl plašāku produktu un risinājumu klāstu.

Invalda INVL dibinātās sabiedrības INVL Life, kas pārņem dzīvības apdrošināšanas komercdarbību, reģistrētais kapitāls ir 48 miljoni eiro, kas ir lielākais reģistrētais kapitāls starp visām Baltijas valstīs reģistrētajām dzīvības apdrošināšanas sabiedrībām.

 

Darius Šulnis, Invalda INVL prezidents: mūsu mērķis ir kļūt par pirmo un labāko izvēli mūsu klientiem attiecībā uz viņu ilgtermiņa finansiālo drošību un ieguldījumiem. Augošais pārvaldīto aktīvu portfelis ļaus mums palielināt mūsu ieguldījumus Baltijas valstīs un starptautiskajos tirgos. Esam pateicīgi Mandatum Life komandai par viņu īstenoto veiksmīgo biznesa attīstību, kā arī par korektumu un profesionalitāti, ar kādu viņi veica portfeļa nodošanu. Šis darījums rada sinerģiju un paver iespējas mūsu attīstībai visās trīs Baltijas valstīs.

 

INVL Life vadītāja Baltijā un valdes priekšsēdētāja būs Rasa Kasperavičūte, kura līdz šim vadīja Mandatum Life Lietuvas filiāli.

INVL Life Latvijas filiāli vadīs Andrejs Martinovs, kurš ir atbildīgs arī par INVL pensiju fondu biznesu Latvijā, savukārt līdzšinējā Mandatum Life Latvijas filiāles vadītāja Ieva Bane turpinās darboties INVL Life filiāles vadības komandā Latvijā, kā arī pievienosies IPAS INVL Asset Management valdes sastāvam.

 

Par Invalda INVL
INVL Asset Management šobrīd Latvijā pārvalda pensiju uzkrājumus 210 miljonu eiro apmērā un sniedz pakalpojumus teju 60 tūkstošiem privātpersonu.

Invalda INVL ir Baltijā vadošā ieguldījumu pārvaldes un dzīvības apdrošināšanas grupa, kas darbojoties ar atvērtu pieeju, gūst izaugsmi un attīstās, veicinot cilvēku labklājību.

Grupas uzņēmumi, kas darbojas Lietuvā un Latvijā, apkalpo vairāk nekā 290’000 individuālo un institucionālo klientu – gan Baltijas reģiona, gan starptautiskā līmenī.

Šie klienti Invalda INVL grupai ir uzticējuši aktīvus 1,7 miljardu eiro apmērā dažādu aktīvu kategoriju pārvaldīšanai, ieskaitot pensiju un kopieguldījumu fondus, dzīvības apdrošināšanu, individuālos portfeļus, privātā kapitāla pārvaldi un citus alternatīvos ieguldījumus.

„Invalda INVL” akcijas Nasdaq Vilnius biržā tiek tirgotas kopš 1995.gada.

 

Avots: INVL

Atpakaļ

Apdrošinies gudrāk!

Sazinies ar mums