GRANDEG pēc ugunsgrēka saņem apdrošināšanas atlīdzību 250 000 eiro apmērā

GRANDEG pēc notikušā ugunsgrēka uzņēmuma ēkā saņēmis apdrošināšanas atlīdzību 250 000 eiro apmērā

Latvijas granulu apkures katlu ražošanas uzņēmums GRANDEG pēc pagājušā gada augustā notikušā ugunsgrēka uzņēmuma ēkā saņēmis apdrošināšanas atlīdzību 250 000 eiro apmērā. Tā kompensē izdegušo telpu atjaunošanu, telpu aprīkojuma un iekārtu attīrīšanu no sodrējiem, kā arī komercdarbības pārtraukumu.Ugunsgrēks elektrības bojājuma dēļ izcēlās divstāvu ēkas pirmajā stāvā 80 kvadrātmeru platībā. Tā kā ugunsnelaime tika savlaicīgi pamanīta un nodzēsta, lielākie bojājumi uzņēmuma radās sodrēju dēļ – bija apkvēpusi lielākā daļa ēkas aprīkojuma (ražošanas iekārtas, galdi, krēsli un citas mēbeles), bojāta ēkas iekšējā apdare, kā arī gatavā produkcija un metāla sagataves.
Lielākā daļa kompensācijas tika paredzēta ēkas iekštelpu tīrīšanai un remontdarbiem, kas tika veikta gan piesaistot apdrošināšanas sabiedrības If Apdrošināšana partnerus, gan uzņēmuma darbiniekus.
“Pateicoties lieliskajai sadarbībai ar uzņēmuma vadību, nepieciešamie remontdarbi tika veikti ļoti operatīvi un atjaunošanas darbos aktīvi iesaistījās arī uzņēmuma darbinieki. Tieši šī iemesla dēļ uzņēmuma darbību 80% apmērā izdevās atjaunot jau pēc četrām nedēļām, bet pēc sešām nedēļām ražošana tika atsākta pilnā apmērā,” informē If Apdrošināšana Atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Uzņēmumam GRANDEG izmaksātā kompensācija 250 000 eiro apmērā bija otra lielākā 2013.gadā If Apdrošināšana izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība.

Atpakaļ