Seesam veselības apdrošināšanas uzlabojumi

Seesam no 30.marta ir paplašināta veselības apdrošināšanas pakalpojumu saņemšanas iespējas, lai to varētu izmantot iespējami pilnvērtīgi

 

Seesam Insurance AS Latvijas filiāle (Seesam) 2020.gada 30.martā paziņoja par veselības apdrošināšanas programmas izmaiņām, lai apdrošinātās personas tās varētu izmantot iespējami pilnvērtīgi.

 

Seesam veselības apdrošināšanas šobrīd atbilstoši katra klienta polises nosacījumiem, apdrošināšanas programmā apmaksātajiem pakalpojumiem un noteiktajiem limitiem sedz papildus pakalpojumus:

Medicīnas pakalpojumu saņemšana distancēti

Seesam veselības apdrošināšana atlīdzinās visus programmas aprakstā minētos pakalpojumus, ja tie ir saņemti arī distancēti. Šobrīd jau ir pieejami vairāki portāli (piemēram, doconline jeb doctor online; konsultacija.online un citi) un no ārstniecības iestāžu puses tiek paralēli ieviesti dažādi risinājumi internetā un pa tālruni piejamos formātos, kurus turpmāk būs iespējams izmantot.

Sports mājās

Klientiem, kuri izmanto programmu Sports un sporta klubs nodrošina video treniņus, Seesam atlīdzinās šādus izdevumus, tai skaitā abonementus.

Sports un citas fiziskas aktivitātes ar mobilo viedtālruni

Līdz 2020.gada 30.jūnijam klienti, kuri izmanto programmu Sports, apmaksai var iesniegt izdevumus par dažādu aplikāciju lietošanu, ja aplikācija saistīta ar fitnesu, skriešanu vai citām ar aktīvo sportu saistītām fiziskām nodarbībām. Programmu limiti un pārējie apdrošināšanas nosacījumi tiek saglabāti.

Pandēmija

Lai gan izdevumus, kas saistīti ar COVID-19 ārstniecību atlīdzina valsts, joprojām nekas nav mainījies un Seesam veselības apdrošināšanas segumā pandēmija nav izņēmums.

Ātra atlīdzību regulēšana

Lai gan jau iepriekš Seesam veselības apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi tika noregulēti 1 darba dienas laikā, ņemot vērā pieteikumu skaita samazinājumu, atlīdzību regulēšana ir kļuvusi vēl ātrāka.

Klientu atbalsts

Šobrīd vairākas iestādes ir apturējušas ārstniecības pakalpojumu sniegšanu klātienē, bet tas nemazina akūtu vajadzību rašanos pēc medicīniskās palīdzības (neirologs, zobārsts utt.). Zvanot pa tālruni +371 67061000 atlīdzību speciālisti sniegs informāciju par pieejamajiem speciālistiem, kā arī ieteiks iestādes, kas var sniegt nepieciešamos pakalpojumus.

Šobrīd neviens no šiem risinājumiem nespēj nodrošināt tiešsaistes norēķinus, lai apdrošinātajām personām nebūtu jāmaksā ar saviem līdzekļiem. Tiklīdz iespēja norēķināties tiešsaistē būs, mēs par to informēsim, un norēķinus varēs veikt ar ierasto Seesam veselības apdrošināšanas karti. Tikmēr maksājumu apliecinošu dokumentus (un citus dokumentus, ja tādus paredz iesniegt apdrošināšanas nosacījumi) izmantojot Seesam mobilo lietotni vai pašapkalpošanās portālu seesam.lv.

 

Konteksts:
Latvijā no 2020.gada 12.marta ieviesta ārkārtas situācija, kuras laikā noteikti dažādi ierobežojumi, tais skaitā veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana (saglabājot tos veselības aprūpes pakalpojumus, kuri ir dzīvību glābjoši un kuriem nepieciešams nodrošināt terapijas nepārtrauktību), tai skaitā ierobežot ārstniecības personas tiesības sniegt veselības aprūpes pakalpojumus vairākās ārstniecības iestādēs.

Vairāk par ierobežojumiem ārkārtas situācijās laikā.

 

Par izmaiņām veselības apdrošināšanas pakalpojumu saņemšanā informēsim.
Ja radušies jeburi jautājumi par šo situāciju, sazinies ar savu apdrošināšanas brokeri vai raksti mums riga@unibrokker.lv.

 

Atpakaļ